Fegyverekért robbantott a Teréz körúti merénylő

Budapest, 2016. szeptember 25. Bûnügyi nyomozó telefonál 2016. szeptember 25-én a fõvárosi Király utca és a Teréz körút keresztezõdéséhez közel, ahol ismeretlen eredetû robbanás történt 24-én késõ este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsõdleges információk szerint két ember megsérült, a mentõk kórházba szállították õket. A rendõrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Rendőrpisztolyokat akart szerezni az a férfi, aki szeptemberben támadott két járőrre, mert nem érezte magát biztonságban – számolt be a Teréz körúti robbantó a Magyar Hírlapnak.

hirdetés

A rendőrök szolgálati fegyvereit akarta megszerezni, de a pokolgép hatásaitól még ő maga is megijedt. Szikinger István szerint P. László nem akart végezni a járőrökkel, és ő is meglepődött azon, milyen sérüléseket okozott a bomba a fiatal rendőröknek. A gyanúsított ezért végül nem is vette el a fegyvereket, hanem elmenekült a helyszínről. P. László elmondása szerint nem akart bűncselekményt elkövetni a fegyverekkel, csak azért kellettek neki, hogy biztonságban legyen. A robbantó ugyanis beszámolója szerint fenyegetettségben élt gyermekkora óta, de erről többet nem árult el a Magyar Hírlapnak sem.

P. László a robbantás után néhány másodpercig meredten szemlélte a sérült rendőröket, majd elmenekült. A gyanúsítottat kétszer vizsgálták az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol épelméjűnek minősítették. A huszonnégy éves P. Lászlót legutóbb májusban hallgatták ki a nyomozók, de nekik eddig egyik fent említett körülményről sem tett említést.