Fegyveres menekültek jönnek?

Mintegy ezer fős, főleg férfiakból álló migráns csoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál pénteken – írja egy szerb lapra hivatkozva az Origo.

hirdetés

 

A konfliktus akkor kezdődött, amikor a szerb határrendészek feltartóztattak egy csoportot, amiért a forgalmat veszélyeztetve haladtak Magyarország felé. Az intézkedésre sokan agresszívan reagáltak, ordítozni kezdtek és “Allah Akbar” felkiáltással, botokkal mentek a rendőröknek – állítja a belgrádi lap internetes kiadása.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Origo megkeresésére nem tudta megerősíteni az információt. A magyar rendőrség nem kapott tájékoztatást a szerb hatóságtól ilyen incidensről, bár mivel az eset nem közvetlenül a határnál történhetett, nem is feltétlenül kell róla értesítést kapniuk.

A belgrádi lap szerint az agresszív migránsok a magyarkanizsai menekülttáborból indulhattak. Magyarkanizsán szombat délután tartották a Szent István napi ünnepséget. Az Origo úgy értesült a Magyar Szó című délvidéki magyar online lap főszerkesztőjétől, hogy sem a rendezvény előtt, sem azt követően nem volt beszédtéma az eset a városban, ami kétségessé teszi, hogy valóban megtörtént-e az incidens.