FEMA: semmi előrelépés

A bama.hu beszámolója szerint a tavaly leégett FEMA áruház épületével azóta sem történt semmi, s nincs is kilátásban változás.

hirdetés

Továbbra sincs előrelépés az egy éve, múlt júliusban részlegesen leégett FEMA épületével kapcsolatban – írják. Lapunk ezelőtt hét hónappal kérdezett rá a fejleményekre, de akkor ugyanez volt a helyzet.

Bírósági úton támadta meg a FEMA német tulajdonosa azt a határozatot, miszerint nem bontathatja le a volt bevásárlóközpontot a kisebbségi magyar tulajdonosok beleegyezése nélkül.

Dr. Jandó Péter, több kisebbségi, magyar üzlettulajdonos jogi képviselője annyit mondott a lapnak, hogy a birtokháborítási per folyik, de az ítélkezési szünet előtt nem zárult le, a többségi német tulajdonos és a kisebbségi magyar tulajdonosok egymással ellentétes álláspontjai bemerevedtek.

leégett a fema2

A pécsi önkormányzat referatúra és hatósági főosztályairól azt írták, Pécs jegyzőjéhez, mint építésügyi hatósághoz a FEMA tulajdonosai részéről semmilyen építésügyi hatósági eljárás kezdeményezésére irányuló kérelem nem érkezett, így külön eljárás sem indult. Ugyanakkor a kormányhivatal pécsi járási hivatala, mint építés-felügyeleti hatóság külön eljárt az áruház ügyében.

A kérdésre, hogy milyen lehetőségeik vannak a helyzet rendezésére, esetleg az épület lebontatására, azt írták, a fentiekre tekintettel az épület elbontása, annak időpontja bizonytalan, nagyban függ a járási hivatal eljárásának eredményétől. Attól függetlenül kijelenthető azonban, hogy az önkormányzat, mivel nem rendelkezik tulajdonjoggal a bevásárlóközpontban, nem avatkozhat be a tulajdonosok belügyébe, döntéseibe, az elbontásra irányuló döntésbe sem.