Földönkívülieket konferált fel a NASA

Soha ilyen nyíltan nem beszéltek még felelős tudósok a Földön kívüli élet lehetőségéről, mint a NASA tudósai egy minap megrendezett beszélgetésen – írta az Index.hu. A NASA vezető kutatója, Ellen Stofan egy Washingtonban tartott fórumon állt elő a bejelentéssel: a jelek szerint már a mi életünkben létrejöhet a találkozás a földönkívüli lényekkel.

hirdetés

Azt hiszem, hogy egy évtizeden belül határozott jeleket találunk a Földön kívüli életre, 20-30 éven belül pedig bizonyítékaink is lesznek – fogalmazott a kutató. Ezek szerint 2025-re már tudhatjuk, hol és milyen lények élnek odakinn.

“Tudjuk, hogy hol keressünk, és azt is tudjuk, hogy hogyan” – fokozta a hallgatóság izgalmát a kutató. “A legtöbb esetben már rendelkezünk a szükséges technológiával, és ezeket hamarosan már alkalmazni is tudunk.”

Hasonlóan határozott véleményt fogalmazott John Grunsfeld, aki korábban saját szemével tekinthetett bele a világűr mélységeibe. Az egykori űrhajós, a NASA egyik kutatási vezetője két konkrét helyet is megemlített beszédében. “Azt hiszem, hogy egyetlen generációra vagyunk a saját naprendszerünkben [a jelek felfedezésétől], legyenek azok a jeges Holdon, vagy a Marson, és egy generációra egy másik naprendszer egyik bolygójától.”

A NASA bolygókutatója, Jim Green hosszabban beszélt a Marsról. A bolygó jégsapkái arra engednek következtetni, hogy felszínének felét egykor tengerek borították. Nem is rövid ideig, 1,2 milliárd évig hullámoztak a vörös bolygó óceánjai. “Úgy véljük, hogy ilyen hosszú idő éppen elég az élet kialakulásához.” – szögezte le a bolygókutató az LA TImes szerint.