A Google segített Kaposvárnak

Több mint ezer olyan garázst, melléképületet, kamrát talált már fél év alatt a kaposvári önkormányzat, amely után nem fizettek építményadót. Mindezt a Google Streetview (GSV) segítségével derítették fel. Orwellinek tűnik a módszer, de a Nagy Testvér törvényesen figyel – közölte a Magyar Nemzet Online.

A szokatlan gyakorlatra egy neve elhallgatását kérő olvasó hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét. Felháborodott, és a városházán sorokban álló kaposváriakról számolt be, akiknek az ingatlanjait a Google utcakeresője és a földhivatali adatbázis, a TakarNet összevetésével azonosítottak be.

Kaposvár jegyzője a Hír TV-nek azt mondta: „A helyi adóról szóló törvény nem sorolja fel sem tételesen, sem taxatíve, hogy milyen módon lehet adatot gyűjteni. Mi egyet tartunk szem előtt: nevezetesen, hogy senki nem maradhat ki az adóztatásból. Amely tárgyak után adózni kell, azokat tessék bevallani. Aki ennek önként nem tesz eleget, az számítson arra, hogy Kaposváron felderítik ezeket a vagyontárgyakat és megadóztatják az adóalanyokat” – fogalmazott Kéki Zoltán.