Gyurcsány ostorozza magát

Az Index Gyurcsány Ferenccel készített interjút, melyben elmondta, a legnagyobb hiba, hogy miniszterelnök volt. Szemezgettünk.

hirdetés

Gyurcsány Ferenc egyébként rekordot állított fel az önostorozásban. Azt állítja, már a visszavonuláson is gondolkozott, közben viszont úgy tűnik, büszke rá, hogy ő az egyetlen, aki vissza tudott térni a politikai halálból. Pártja, a Demokratikus Koalíció MSZP-s szavazókkal erősödött meg. Tagadja, hogy köze lenne az őszödi beszéd kiszivárogtatásához, a hírhedt szónoklat tartalmára azonban változatlanul büszke.

– Azzal, hogy megtörtént az összefogás, formálisan is eldőlt, Mesterházy a kihívó. Jó néhány szavazó nem nem tartotta Attilát alkalmasnak. A második ok is ez, hogy megszűnt Bajnai mint önálló, választható történet. És van a harmadik ok, a Gyurcsány, az nem kétséges – mondta Gyurcsány volt párttársairól. Szerinte. biztos vannak, akik szavaztak volna vagy egy Gyurcsány nélküli összefogásra, vagy egy koordinált összefogásban Bajnaira, s az LMP viszonylagos sikere mögött is talán ott van 50-100 ezer ilyen ember.”

Ha Gyurcsánynak most fogadnia kellene azzal kapcsolatban, hogy 2018-ig lesz-e MSZP–DK újraegyesítési kongresszus, azt mondaná, hogy nem.