Hargitai unokájának apja a bróker

Családi kötelék fűz egy befolyásos kormánypárti képviselőt a Buda-Cash Brókerház vezetőjéhez – tudta meg a Blikk.

hirdetés

Hargitai János KDNP-s képviselő lánya, írja a Blikk, Linda ugyanis a bukott brókercég vezérigazgatójának, Tölgyesi Péternek az élettársa, aki március elejétől előzetes letartóztatásban ül.

– Nem tudtunk semmit, váratlanul ért a brókerbotrány. A lányom sem sejtett semmit – vallotta a Blikknek a politikus, akit láthatóan rendkívül kínos helyzetbe hoztunk, amikor a Buda-Cash-ügyről kezdtük faggatni.

– A lányom élettársát alig ismerem. Talán ha háromszor találkoztam vele, ők Budapesten laknak, mi meg vidéken. Ha tudtam vagy sejtettem volna, hogy egy csalóról van szó, akkor gondolhatja, megóvtam volna tőle a lányomat – mondta megrendülten a politikus, aki kérdésünkre azt állította, hogy Tölgyesi nem élt nagy lábon, semmi gyanúsat nem látott életvitelében.

Hargi­taiékat különösen rosszul érintette a brókerbotrány, hiszen pár hónapja gyerek született a kapcsolatból, és a politikus lányának egyedül kell nevelnie a kicsit. Azt nem tudni, mikor szabadulhat a gyermek édesapja, akinek hétfőn hosszabbította meg a bíróság július közepéig az előzetes fogva tartását.