Hatszázmilliót költenek a belvárosra

Rendbe teszik a Ferencesek utcáját Pécsen, a Tünde-házat is átalakítják, várhatóan hatszázmillió forintot költ rá a város. A villamost áthelyezik, valamint az egész utca új burkolatot kap és fásítanak is. – írja a Pécsi Újság

hirdetés

A Ferencesek utcájának bérlőit május 31-én hívták össze az önkormányzat és a Biokom képviselői, ahol a belváros további szépítéséről és felújításáról számoltak be, amire a város pályázatot ad be.

Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetője a fórumon elárulta, összesen hatszázmillió forintot fordítanak a Ferencesek utcája és a Tünde-ház átalakítására. A tervek szerint új, egységes burkolatot kap az utca, a Memi pasa fürdőjét befedik, a villamost arrébb helyezik, de marad az utcában továbbra is.

A projekt során zöldebbé teszik az utcát is, valamint – a Városházával szemben lévő – Tünde-ház emeletén közösségi teret alakítanak ki. Jelenleg a pályázati anyag összeállításán dolgoznak, ezután kiválasztják a tervezőt, és ha megvan az engedély, elkezdődhetnek a munkálatok, legkorábban jövő tavasszal. A továbbiakban még egyeztetnek az érintett vállalkozókkal, üzlettulajdonosokkal.

  • A. Zimmer

    Szóval még mindig csak az ötletelés megy!