Hazudtak a baranyai cégről?

Még kérkedik is a pécsi cég a falvak átverésével” címmel jelent meg cikk Ungár Tamás tollából a Nol.hu-n, amelyet számos más portál is átvett. Az Erdőért Kft. szerint az írás címe, a benne szereplő hamis állítások tartalma, a cikk hangneme súlyosan árt megítélésüknek, és konkrét gazdasági károkat is okozhat. Az “átverésével” kifejezéssel történő utalást és annak jelentését elutasítják.

hirdetés

A minap megjelent írás szerint hasznavehetetlen gépet szállítottak le a Beremend számára, ám ezzel szemben az eszközt sikeres próbaüzem és oktatás után hiánytalanul munkára alkalmas állapotban teljes dokumentációval vette át a megrendelő – közölte a vállalat. Hibáról hiányosságról az önkormányzat ezidáig észrevételt nem tett, csak a sajtónak beszélt erről. Az átadás-átvétel után a szakszerű üzemeltetés és őrzés természetesen a tulajdonos feladata és kötelezettsége.

Az Erdőért Kft. azt is kifogásolja, hogy a cikk állítása szerint geotermikus fejlesztési pályázatot nem adta le a cég, holott a több száz oldalas szakmai alapossággal elkészített pályázati anyag – az előzetes vízjogi engedélyezési dokumentáció, megvalósíthatósági tanulmány, megtérülési számítások –  határidőn belül eljutott az intézkedő hatósághoz, amelyet be is fogadtak., erről igazolást állított ki a beremendi önkormányzat javára.  Mindezen információ az eljáró hatóság honlapján is megtalálható.

A vállalat álláspontja szerint Magyarbóly számára a bíróság első fokon valóban megítélte a megbízási díjat, de a másodfokú döntésről hivatalos úton még tájékoztatást nem kaptak. A cég szerint az elvégzett munkájuk ellenértékét akár peres úton, de szeretnének érvényesíteni. A szintén a cikkben említettekkel ellentétben az energetikai felmérések, tanulmányok egy példányát a magyarbólyi önkormányzat is átvette tőlük. Mint azt az Erdőért Kft. közölte, valamennyi állításukat iratokkal és nyilvánosan is elérhető adatokkal tudják bizonyítani, és több jelentős vállalkozásnak végeznek jelenleg is szakirányú munkákat, sok önkormányzattal ápolnak jó kapcsolatot.