Híradósok kontra technika

Több technikai hiba tarkította az RTL Klub csütörtöki Híradó-ját, a Gálvölgyi Show-ból is mentek le oda nem illő részletek, Nemes Jeles László képe pedig lefagyott. Korábban is előfordultak hasonló esetek, nem csak az RTL-en: elkeveredett hangsávok, összeomló számítógépes rendszer, a figyelmetlen vágó is okozhat olykor kellemetlen, máskor mulatságos perceket a nézőknek. Erről ír az Origo.

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, május 28-án összeomlott az RTL Klub Híradó-ja, Erős Antónia és Szellő István helyét egy időre Gálvölgyi János vette át, majd a kép fagyott le, éppen, amikor Nemes Jeles László beszélt volna cannes-i nagydíjas filmjéről, a Saul fiá-ról.

Az RTL Klub sajtóosztálya az Origo megkeresésére műszaki hibával indokolta a bakit, a csatorna hírigazgatója, Kotroczó Róbert azonban bővebben kifejtette az okokat az Origónak:

Az eddigi ismereteink szerint elektromos hálózati hiba okozhatta közvetve a problémát.

Már kora délután újraindultak az eszközök, valószínűleg elektromos zavar miatt, késő délutánra a stúdió mixer működése vált értelmezhetetlenül kuszává, vélhetően amiatt, hogy rossz sorrendben (véletlenszerűen) újraindultak a komponensei, majd a fő és a tartalék adáskijátszó szerverek működése állt le feltehetően a fent leírt probléma miatt.”

A cikk itt folytatódik.