Holttestek Kijev főterén

A tüntetők eljutottak csütörtök délelőtt az ukrán parlament épületéig, a rendvédelmi erők visszavonultak, ezután megkezdték az épület evakuálását. A miniszterelnöki hivatalt is kiürítik. A tüntetők a Majdanon összecsaptak a rendőrökkel és a speciális egységekkel, szemtanúk több holttestet láttak a téren, adta hírül az Mno.hu.

hirdetés

Rendőrök tucatjai vesztették életüket vagy sebesültek meg az ellenzéki tüntetők és a rendfenntartók kijevi összecsapásaiban – tájékoztatott csütörtökön az ukrán elnöki hivatal, a tüntetőkre hárítva a felelősséget a vérontásért.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök reggel összehívta az intézkedések összehangolására létrehozott operatív törzs ülését. Közleményükben azt írták: a testület feladata, hogy a kormány ukrajnai helyzettel összefüggő döntéseit előkészítse és a tagszervezetek munkáját koordinálja, írják a lapban.

Tüzelnek a mesterlövészek a sebesülteket ellátó orvosokra. Fejbe, hátba vagy vállon lövik őket – írja egy hozzászóló a Majdan hivatalos Twitter-oldalán.

Miután a Majdanon mindkét tábornak sok halottja van, lehetetlenné vált a helyzet békés rendezése – írta csütörtökön megjelent kommentárjában a Hospodárske noviny című szlovák gazdasági-közéleti napilap.

  • Palibá

    Szíria 2.0 . Felforgatás a külföldi titkosszolgálat segítségével .

  • Nagy Imre

    Készüljetek magyarok! Mi leszünk Oroszország következő áldozatai…