Hoppál Péter kulturális államtitkár lesz

Az MNO.hu információi szerint a pécsi országgyűlési képviselő, Hoppál Péter lesz a kultúráért felelős államtitkár.

hirdetés

A lap kormányzati forrásból értesült arról, hogy a pécsi fideszes képviselő lesz a kulturális államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Ezzel a debreceni Halász Jánost válthatja ezen a poszton.

Hoppál Pétert tavaly nevezték ki a Fidesz szóvivőjének, Pécsett jelenleg is a kulturális és oktatási bizottságot vezeti a közgyűlésben. A parlamenti képviselőt korábban a köznevelési államtitkári poszt egyik várományosának tartották.

A kulturális tárca vezetését feltehetően azért is kaphatta meg Hoppál, mert Pécsett az elmúlt években nagyon nagy hangsúlyt fektettek a kulturális beruházásokra, fejlesztésekre és Pécs eltökélt szándéka az, hogy meghatározó szerepet töltsön be a hazai és a nemzetközi kulturális életben.

 • re Szőts

  Arra azért kiváncsi leszek, hogyan tudja képviselni és mit fog tenni Pécsért? Gyanitom, hogy semmit, hiszen ez elég nagy feladat lesz neki. Itt nem lesz elég a megirt szöveget felolvasni.

 • Szőts

  Nekünk lokálpatriótáknak siker Hoppál kinevezése.Kedves Tipikussal egyetértek.

 • Tipikus

  A megkeseredett, vereséget elviselni képtelen, a neten mindent telesíró balliberálisok itt is nyomatják a hülyeségeiket.

  Hoppál igenis alkalmas a posztra és a feladatra. Sok sikert neki!

 • Bulcsú

  Hoppál súlytalan egyéniség, a kultúrszervezéshez pedig nem ért. A kinevezés alapján a kormány továbbra sem tekinti jelentősnek a területet. Valszeg folytatódik a buta, nemzetieskedő giccskultusz, illetve a pénzelvonás a stadionok és oligarchák irányába. Öröm az ürömben: Pécs megszabadul ettől az álkeresztény énektanártól.

 • Szekeres A.

  Gratula Péter!Jól elverted a Szakit egy billegő körzetben sokat dolgoztál és fogsz is a pécsiekért.

 • Pécsi

  Remek döntés! Gratulálok!

 • nemtudomki

  Pedagógusok, örüljetek! Hoffmann Rózsa után nem Hoppál Péter uralja az oktatást. /De, szegény kultura…/

 • Hegyoldal

  Gratulálok Péter! Megérdemled, sokat dolgoztál!

 • pontosítás

  A legnagyobb érdeme, hogy bírósági ítélete van arról, hogy neki nem kell igazat mondani. Szerintem ez a jutalma, amiért kiharcolt egy ilyen ítéletet. Akinek pedig nem kell igazat mondani, annak feltétlen helye van a politikai felső vezetésben, pláne a kultúrában. Erre csak annyit mondhatok: Magyarország, én így szeretlek! (vagy mégsem???)

 • pecsi

  Legalabb nem itt van pecsett; ahogy edig sem volt jelen csak a szavazas elott par nappal. Hogy tud egyemberkent ennyi helyen lenni na mennyi fizetesert. Megy a nyalas pestnek rendesen. Es pecsiek figyelem!pestrol diktalnak

 • pecsi

  Legalabb nem itt van pecsett; ahogy edig sem volt jelen csak a szavazas elott par nappal. Hogy tud egyemberkent ennyi helyen lenni na mennyi fizetesert. Megy a nyalas pestnek rendesen. Es pecsiek!pestrol diktalnak

 • kétkedő

  Az év vicce lenne, ha nem volna tragikus. Mégis mi köze Hoppálnak a kultúrpolitikához? Az, hogy egy mások által írt dallamot el tud zongorázni?