Idióta rekordokkal van tele a Guinness-archívum

A Guiness Rekordok Könyve 1955 óta gyűjti a rekordokat, ám az idő előrehaladtával szépen szaporodtak a különleges, szinte érthetetlen rekordok: mennyi idő alatt lehet lefutni a maratont zöldségnek öltözve? Ki, miből tud többet betömni a szájába? Pár ehhez hasonlót gyűjtött össze a borsonline.hu.

hirdetés

Ha belegondolunk, hogy az évi ötvenezer rekordesélyes közül körülbelül hatezret fogadnak el, el se merjük képzelni, miről szólhat a maradék 49 ezer?

Összegyűjtöttünk párat a legbizarrabb rekordok közül.

1. Simon Elmore szájába 400 szívószál fér el. Ezt a pazar rekordot 2009 nyarán állította be az úriember.

2. 6261 lelkes résztvevő püfölte egymást párnával  Minnesotában. Ez a gigantikus párnacsata Guinness-rekordot érdemelt.

3. A legnagyobb virtuális temetést egy Snowly becenevű játékos kapta, aki 2005 októberében egy háromnapos World Of Warcraft maraton után holtan esett össze. A virtuális szertartást több, mint százan látogatták meg.

4. A világ leggazdagabb macskájává tette az 1988-ban elhunyt Ben Rea Blackie-t, aki házi kedvenceire 12,5 millió dolláros (3,4 milliárd forintnyi) vagyont hagyott. A 15 cirmos közül végül Blackie élt a legtovább – egyedül örökölve az összeget. Rea egyébként a macskákon kívül három jótékonysági szervezetet is támogatott – családja azonban egy fillért sem kapott.

5. Kevin Shelley 46 darab vécédeszkát tört el a fejével egy perc alatt 2007-ben – ő a csúcstartó!

6. A világ leghosszabb körme több mint kilenc méter: az indiai Shridhar Chillal birtokolja egyetlen ujján. Valószínűleg nem irigykedünk a 909,6 centiméter hosszú karom-rekordért.

7. A londoni Edward Lumley-nak 2 óra 59 perc 33 másodperc alatt sikerült 2012-ben lefutnia a maratont répajelmezben. Fantasztikus.

8. Vajon hány sörösüveget lehet kinyitni három perc alatt – egy helikopterrel? A kínai Zhao Yang 2015-ös eredménye alapján hatot. Számára nyilvánvalóan unalmassá vált a hagyományos sörnyitó.

9. Fogalmunk sincs mi vesz rá egy halom embert, hogy pingvinnek öltözve gyűljenek össze. De 2015 novemberében Londonban 624-en megtették, beállítva a jelenleg is aktuális világrekordot.

10. A szlovák Pavol Durdik bebizonyította, hogy akár 48 pár zokni is elfér a lábunkon – ráadásként ezt a mennyiséget egyetlen perc alatt húzta fel. A rekord 2015. júliusában született. Az ő lába ezek alapján nem fog fázni már sosem.