Ismét megjelentek a gyalázkodó feliratok

Eleinte csak az Ifjúság útján, mostanra azonban egyre több helyen hagyja ott kéznyomát az a firkáló, akinek felirata sokakat sért. A napokban egy forgalmas helyen található panelház aljában mázolt újra az eddig még ismeretlen tettes – írja a bama.hu 

hirdetés

Hétfőre virradóra került ki a Hungária utca és a Szigeti út találkozásánál lévő ház oldalára egy gyalázkodó felirat.

Ehhez hasonló írások több mint fél éve bukkantak fel először Egyetemvárosban, egész pontosan az Ifjúság útján. Többször már flashmobbal tiltakoztak ellene. Legutóbb még Müller Péter Sziámi is csatlakozott a falfirkát ellenzőkhöz.

Beállt Müller Péter Sziámi is énekelni

A bama.hu megírta azt is, hogy a legelső falfirka óta a sörgyárnál, a szociális otthon oldalára és a Nagy Jenő utcai Óvoda műemlék-épületének falára is került már gyalázkodó szöveg. A Szigeti úton pedig több panel oldalában található hasonló kézírással felirat.

A lap megkereste a rendőrséget is a nyomozással, illetve azzal kapcsolatban, hogy mennyi esettel foglalkoznak. A rendőrségtől még nem kaptak választ, ahogy azt a hatóság közölte, egyelőre szakértőik dolgoznak a kérdések megválaszolásán. Az mindenesetre tény, hogy a rasszista feliratok a pécsieket felháborítják, és nagyon várják, hogy a rendőrség végre elkapja az elkövetőt. A feliratokat Páva Zsolt polgármester Facebook-hozzászólásában is elítélte.