Jól fontoljuk meg, mit vásárolunk!

A karácsonyi nagybevásárláskor is alaposan nézzük meg, hogy mit teszünk a kosarunkba – ajánlják a fogyasztóvédők a Bama szerint

hirdetés

– Ne kapkodjuk el a vásárlást, gondosan nézzük át, mit teszünk a kosarunkba, hogy az ajándékozás örömébe ne vegyüljön üröm is – hívja fel a figyelmet Horváth Lászlóné, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya megyei szervezetének elnöke. Az egyik legalapvetőbb szabály, hogy vásárláskor a kapott blokkot, számlát őrizzük meg.

Vásárláskor alaposan vegyük szemügyre a terméket, mielőtt a kosárba helyezzük. A játékokon fel kell tüntetni az életkort, illetve a helyszínen győződjünk meg arról, hogy működőképes-e, van-e rajta CE jelölés. (Ez azt jelezi, hogy a termék a rá vonatkozó előírásoknak megfelel.) Az élelmiszereken nézzük meg a lejárati időt, felhasználási javaslatot, tömeget, térfogatot és az árat.

Fontos a vásárláskor, mindenképpen még a fizetés előtt tisztázni, hogy lesz-e lehetőség cserére. Minőségi kifogás esetén a fogyasztónak elsődlegesen a javítást kell elfogadnia, ezt úgy kell elvégezni, hogy sem a termék felhasználhatóságában, sem az esztétikai állapotban ne legyen változás.