Jön a téli gumi dömping

Ma még malmoznak a gumiszervizekben, de hamarosan időpontot sem kapunk egyszerűen – írja a Bama.hu

hirdetés

Szabadságra is elmehettek volna a gumisok az elmúlt hetekben, napokban, ügyfél alig nézett be hozzájuk az elmúlt hetekben, miközben ilyenkor már igencsak szorgoskodni szoktak. Persze a kései indián nyárnak mindenki örül, főleg, hogy már nem is bíztunk benne, s főleg a pocsék „rendes” nyár után, de emiatt a gumisnál sokan bosszankodni fognak, mert nem biztos, hogy kapnak időpontot, tudtuk meg több baranyai szervizt végigtelefonálva. Téli gumit plusz hét fok alatt már fel kell tenni, nem muszáj ahhoz hónak esni, s ez akár a hét végén bekövetkezhet, Mindenszentekre pedig a legtöbben felszereltetik.

Simon Gábor, az egyik pellérdi gumiszerviz és autószerelő műhely vezetője úgy fogalmazott, valószínűleg lesznek olyan ügyfelei, akiknek talán már november közepére sem fog tudni időpontot adni. Mintegy ezer évek óta visszajáró ügyfele van, ilyenkor közülük általában már egy-két százan téli gumin robognak, most jó, ha harmincan felkeresték őket. Nem kevesen náluk is az utolsó napokra hagyják a téli gumi felszereltetését, amikor tényleg muszáj, most azonban sokkal több ügyfelet kellene kiszolgálni rövid idő alatt, ami nem kivitelezhető.

Más gumisok mellett ugyanígy látja Szabó János, a pécsi Baranya Gumi ügyvezetője is. Náluk talán ötvenen voltak eddig, ami tíz százalékát sem teszi ki ügyfélkörüknek, miközben eddigre a háromszorosán is túl szoktak lenni. Ők is rohamra készülnek, s mint másutt, náluk is lesznek, akiknek várniuk kell majd.