Jön az okosfogkefe?

Figyelmeztet a fogmosásból hátralévő időre, villog, ha túl erősen dörzsöli a fogait, közben aktuális hírekkel vagy időjárás-jelentéssel szórakoztatja tulajdonosát a jövő elektromos fogkeféje, amely azonban amennyire okos, legalább annyira drága is, írja az Origo.hu.

hirdetés

Két cég verseng jelenleg azért, hogy a hagyományos fogkefe és a gyermekkorban elsajátított helyes fogmosási technika végleg idejétmúlttá váljon, és a fogkefék világában is beköszönthessen az okoseszközök korszaka.

Az okosfogkefe Bluetooth kapcsolaton keresztül a megfelelő okostelefon-alkalmazással kiegészítve valós idejű (real-time) segítséget nyújt a fogmosáshoz, hogy még véletlenül se rövidítsük le az előírt két perces időtartamot. A két perces fogmosást a száj négy zónájának megfelelően (jobb alsó, jobb felső, bal alsó és bal felső) négy harminc másodperces szekcióra bontották, és az alkalmazás figyelmeztet, amikor a következő zónában lévő fogakra kell áttérni. Egy villogó piros fény azt is jelzi, ha túl erősen dörzsölünk, olvasható a cikkben.

Fotó: Origo.hu