Kaján magyarázat a százmilliókra

Nem ment el a mentelmi bizottság hétfői ülésére Simon Gábor, és kaján magyarázatot adott a bécsi bankszámláján lévő százmillióinak eltitkolására, olvasható az Mno.hu oldalon.

Azt állította: nem talált erre megfelelő rubrikát a vagyonnyilatkozatban. Eközben a Magyar Nemzet újabb rejtélyes szálat derített fel a Simon-ügyben: az MSZP bukott elnökhelyettesének 2012-es bevallásában egy 80 milliós budai luxuslakás tűnt fel a semmiből, és akkor még feleségének azonos címen lévő, azonos időpontban vásárolt ingatlanáról nem is beszéltünk.

A Magyar Nemzet információi szerint a mentelmi bizottság zárt ülésén döntött arról is, hogy Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek, miután Polt Péter legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte azt. A mentelmi jog kérdése is okafogyottá válik azonban, ha Simon valóban lemond országgyűlési mandátumáról.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Vajon hogy lehet, hogy egy még le sem zárult ügyészségi vizsgálat bizalmas információi pont a választási kampányban kerültek ki a sajtóhoz? Csak nem a választások eredményét próbálja meg befolyásolni a Polt Péter ex-Fidesz képviselő vezette ügyészség?

Comments are closed.