Kiderült, hogy mennyiből épül a martonfai tábor

Martonfán és Sormáson 3,7 milliárdért épít új állomásokat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a költségvetési tartalékból átcsoportosítva – írja a HVG.

hirdetés

A lap szerint a már meglévő táborok zsúfoltsága miatt elkerülhetetlen a bővítés a többször jelentkező embertelen helyzet javításáért, a számok kétszeres túltelítettséget mutatnak.

Augusztus elején Harangozó Tamás képviselő, előtte Szelényi Zsuzsanna (Együtt) kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert a befogadóállomások kapacitásáról, az ott tartózkodók számáról, valamint a kiutasítottak és a befogadottak számáról.

Az már Pintér Sándor parlamenti beszámolóiból is kiderült, hogy komoly túlterheltséggel küzd az ellátórendszer és infrastruktúra. A pontosabb adatokért a hvg.hu közérdekű adatigényléssel fordult a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz.

Nemcsak azt kérdezték, hogy milyen kapacitással és telítettséggel működnek jelenleg menekülteket befogadó állomások, de azt is, hogy az elkülönített 10,9 milliárd forintot miként használják fel.

További részletek itt olvashatók.