Kigyulladt egy szeméttelep

Kigyulladt egy szeméttelep a főváros XIV. kerületében, a Rákospatak utcában csütörtök kora hajnalban. A tűz oltása kora reggel is tartott – írja az Origo. A tűzoltók nagy erőkkel, 14 gépjárművel vonultak ki a területre – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

hirdetés

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság reggeli közleménye szerint három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren a szeméttelep területén.

Az FKI-t hajnali háromnegyed kettőkor riasztották, azóta folyamatosan harminc tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Munkájukat nehezíti, hogy a telephelyre egy irányból lehet bejutni, és egy szűk, kerítésekkel körbehatárolt területen kell az oltást végezni.

A tüzet még a hajnali órákban sikerült körülhatárolni, azaz megfékezni a lángok továbbterjedését.

A tűz oltása továbbra is folyamatos, mert a több méter magas szemétből, bútorokból, ruhaneműből, s egyéb lomokból álló halmokat meg kell bontani, hogy a tűzoltók hozzáférjenek az égő, izzó tűzfészkekhez.

A környékről több bejelentés is érkezett a füst miatt. A FKI Katasztrófavédelmi mobil Laborja folyamatosan méréseket végez a lakóterület határán, de egészségre veszélyes, káros koncentrációt a műszerek nem mutatnak.