Kilőtt medve, széttépett kenguruk, vízbe fúlt oroszlán

A Pécsi Állatkert döbbenetes ügyekkel került be a hírekbe a kilencvenes évek tájékán. Az egyik legtragikusabb a 95-ös farkasszökés, de ezen kívül is akadt még néhány cifra és rejtélyes eset – írja a Bama.hu.

hirdetés

A megyei hírportál nagyrészt az Index 2001-es cikkére hivatkozva szól a múltban történt elképesztő esetekről. Ezek szerint nem találták a felelőseit kilenc őz pusztulásának, egy oroszlán fulladásának, illetve nem derült fény arra sem, hogy ki felel a kenguruállomány teljes pusztulásáért. Senki nem látott vagy hallott semmit, pedig a 12 állatot harci kutyák tépték szét. Hasonlóan néhány szerencsétlenül járt kecskéhez, akiket napokkal később találtak meg a gondozók. A kihűlt testeken szúrásnyomokat is találtak, így vélhetően ember is segített a mészárlásban. Csokit a barnamedvét, az igazgató tudtával, osztrák vadászok lőtték ki, egy tigris pedig szőrén-szálán eltűnt a zoo állományából – írja a lap.

A legdurvább eset viszont kétségtelenül a 95 decemberi farkasszökés volt, melynek révén hét embert ért támadás az állatkert-Kisrét-tévétorony háromszögben, közülük egy unokáját védő nagymama belehalt sérüléseibe. A hivatalos nyilatkozatok azonban meglehetősen kuszák, a nyomozás nem tudott választ adni az állat kiszabadulásának körülményeire. Így ez az eset is szaporítja az állatkertben történt szörnyűségek számát. A városi legenda szerint a farkast direkt engedték ki a ketrecéből.

Részletek ITT.

Kiemelt képünk illusztráció