Kirándulótippek Valentin-napra

Valentin-nap alkalmából a femcafe.hu összeállított négy hazai helyszínt, ahol egy romantikus napot tölthetnek el a szerelmesek. Íme négy kisváros, ahová muszáj ellátogatni hangulata, szépsége miatt február 14-én.

hirdetés

Zirc

A Magas-Bakonyban található az ország legmagasabban fekvő városa, amely történelmével és romantikus stílusával hamar belopja magát az emberek szívébe. Jelképe a ciszterci apátság épülete, amely az 1700-as években épült barokk stílusban. Érdemes megcsodálni freskóit és az apátsági épület második emeletén lévő Reguly Antal Műemlékkönyvtárt is. Zircen járva semmiképp ne hagyjuk ki továbbá az arborétumot, ahol közel 600 fa- és cserjefajt szemlélhetünk meg.

Szentendre

Szentendre nem véletlenül a fővárosiak egyik kedvenc kirándulóhelye, a romantikus hangulatú Pest megyei város varázslatos környezetben, könnyen megközelíthető helyen található. Járjuk be hangulatos sétálóutcáit, macskaköves főterét, látogassunk el 60 hektáros skanzenjébe, ahol igazi időutazásban lehet részünk és tegyünk egy nagy sétát a Duna-parton. Ennél romantikusabbat nem is tudunk elképzelni!

Eger

Az ország egyik legszebb és legromantikusabb városa Eger, amelyről tényleg csak legekben lehet beszélni. Kihagyhatatlan látnivaló a város védjegyévé vált vár, amely a történelem legviharosabb századait és a török uralmat is túlélte. Itt található az ország második legnagyobb bazilikája is, amelyet csodás freskói miatt belülről is érdemes megcsodálni. Nevezetességeit hosszan lehetne sorolni, de ha a kultúra mellett egy kis felüdülésre és csobbanásra vágyunk, feltétlenül próbáljuk ki a törökfürdőt is!

Tihany

A Balaton apró kis ékszerdoboza Tihany, amelynek szimbóluma a tó fölé magasodó Bencés Apátság, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a magyar tengerre. Igazi kuriózumnak számít a tihanyi visszhang, amelyet még ma is hallhatunk, ha felállunk az apátság és a Kálvária melletti sétányon található Echo feliratú kőre és elkiáltjuk magunkat. Remek kirándulóhely a város melletti Belső-tó, de ha izgalmas programokat keresünk, ne feledkezzünk meg a Babamúzeumról sem.