Kitiltották, mert a Pécsnek szurkolt?

Olvasó levélben panaszolta el egy PMFC-MATHIAS szurkoló a Bama.hu-nak, hogy nem engedték be a szombati PMFC-Kecskemét meccsre. Az igazságot egyelőre homály fedi. 

hirdetés

A biztonsági őr állítólag azt mondta az illetőnek, hogy csak akkor engedi be a stadionba, ha kijelenti, hogy a lelátón nem fogja azt kiabálni, hogy „Hajrá Pécs”. A férfi azt gondolta, ez valami vicc, de később a  „biztonsági igazgató” is közölte – állítólag arogáns hangnemben – hogy távozzon a a stadionból.

A PMFC szurkoló, elmondása szerint, hiába erősködött, hogy érvényes semleges szurkolói kártyával vásárolt érvényes jegye van, azt mondták neki, hogy itt ők döntik el, hogy ki mehet be egy mérkőzésre és ők úgy döntöttek, hogy nem mehet be.

A Nemzeti Sport Online a kecskeméti klubot és az MLSZ-t is megkereste az üggyel kapcsolatban – írj a lap.

S. Juhász Attila ügyvezető szerint az egész teljesen máshogy történt. Elmondta, hogy a szóban forgó drukkernek a hazai szektorba szóló jegye volt, és miután hangoztatta, hogy a Pécsnek szurkol, és nem érdekli, hova szól a jegye, kivezettették a stadionból.

Az MLSZ kommunikációs osztályától Sipos Jenő szóvivő pedig így nyilatkozott a kérdésben: habár mindig a rendező klubra van bízva hogyan oldja meg a semleges szurkolók elhelyezését, ám csak azért nem lehet valakinek megtiltani a belépést, mert futballkártyával a vendégcsapatnak szurkol. Sipos ugyanakkor hangsúlyozta, a konkrét ügyben még tájékozódnia kell.

FRISSÍTVE – 17:52

A PMFC megkereste a Kecskeméti TE vezetőségét, akik jelezték, már vizsgálják az esetet – olvasható a klub honlapján. A kecskeméti csapatnál azt ígérték, hogy hétfőn megnézik a biztonsági kamerák felvételeit, ezt követően pedig tájékoztatják a PMFC-t a részletekről.