Közmunkásokkal gyűjtöttek aláírást

Közérdekű munkát végzőkkel gyűjtött aláírást a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) egyik jelöltje, Makai Istvánné Barkóczi Gizella olvasható az Index.hu oldalon.

hirdetés

Makai Istvánné február 23-án a Blaha Lujza térre hívta a közmunkást, aki aláírásgyűjtő íveket, egy ismeretlen névre szóló KTI-s kitűzőt és rövid eligazítást kapott: ha kérdezik, azt kellett mondania, hogy a KTI a „szegények megsegítésére jött létre.” A közmunkás kezébe nyomtak egy szórólapot is, amiből idézett is, ha valaki részletesebben érdeklődött.

Az Index informátora megkérdezte az őt kísérő férfit, nem gondolja-e problémásnak, hogy ilyen módon gyűjtenek aláírásokat. Ő azonban úgy vélte, az ilyesmi elfogadott, ha pedig mégis gondjuk lenne, „Gizinek csak a telefont kell felemelnie”. A közmunkás azt is megtudta a férfitól, hogy mások pénzért gyűjtenek számukra aláírásokat.

A közmunkás egy nap alatt 17 aláírást gyűjtött, Makai Istvánné Berkóczi Gizellát pedig képviselőjelöltként mostanra nyilvántartásba is vették.

A KTI vezetője, Szili Katalin az Indexnek elmondta, nem foglalkozott az egyes jelöltek aláírásgyűjtésével. A KTI 20-25 civilszervezetből áll, és minden szervezet a saját jelöltjét állította, ebbe nem volt beleszólása.