A lakatfal egy burjánzó daganat?

Új helyre is akaszthatjuk!

A világszerte hódító lakatolás magyar fővárosa Pécs. Ez feltűnt az egyik országos hírportálnak is, és megpróbáltak a legenda után járni és közben “burjánzó daganatnak” aposztrofálták a helyi hagyományt.

hirdetés

Hogy szerelmespárok üzenetét, politikai mondanivalót vagy végzős diákok használt lakatjait hordozta-e először a pécsi lakatfal, senki sem tudja – még mi sem. Mindenesetre számos legenda kering a máig divatos fal körül aminek az Index.hu is próbált utánajárni.

Az Index azt írja, “a nagy lakatbumm az ezredfordulóra tehető és azóta is töretlen. Nem kizárt, hogy valóban Pécs e világhóbort  origója, mert a kétezres években erősödött fel mindenfelé ez az őrület”.

A lap szerint azonban nem csak a helyiek, de a városba érkezők közül is vannak néhányan, akik a szerelmesek jelképét nem „cukiságnak” hanem inkább „bálnák orgiájának” látják. Sőt, a cikk szerzője egyenesen burjánzó daganatnak véli. Egész pontosan azt írja:

“Egyrészt egy szép, alulról szerveződő hagyomány, másrészt, ha napjainkban ránézünk a két „ősi” lakatkerítésre, azok inkább emlékeztetnek egy félelmetesen burjánzó daganatra, mintsem az apró lakatok pofás kavalkádjára. Avagy egy olyan orgiára, amit nem, hogy résztvevőként hagyna ki az ember, de még csak oda se nézne, mert nem csupán modellalkatú testek fonódnak össze, hanem torz gnómok gabalyodnak kétszáz kilós, szőrös, izzadt hónaljú bálnákkal”.

A pécsi lakatolásról többek között ITT, az új lakatfalról pedig ITT írtunk bővebben.