Lehordja kollégáit a pécsi edző

A pécsi illetőségű Nagy Tamás, aki irányította már a PMFC-t és a Ferencvárost is, meglepő őszinteséggel írt a hazai edzőszakma problémáiról, nem éppen jó véleményt megfogalmazva kollégáiról.

hirdetés

Amint az a Facebookra kitett posztjából kiderül, szerinte “bántóan gyengék vagyunk”, valamint “lehúz minket a közeg, és ha ellenállunk, úgy eltüntetnek, ahogy kell”.

Ugyanakkor kalapot emel Dárdai Pál és Bernd Strock szövetségi kapitány munkássága előtt.

Mint írja, “meglepő szenvedéllyel, magyar edzőként néztem a válogatottat, ahogy felemelkedik az európai elit labdarúgás mezőnyéhez”.

– Láttam a komfortzónájukat elhagyó alázatos játékosokat. Láttam, egy letisztult, precíz, egyénieskedést és taktikai fegyelmezetlenséget nélkülöző csapatjátékot. Kivívták a szurkolók, a magyar emberek elismerését, a média hathatós támogatását – írja.

Nagy Tamás szerint a gyengeségünk többek között abban van, hogy könnyen válunk hitetlenné, frusztrálttá és negatívvá.

– Lehúz minket a közeg, és ha ellenállunk, úgy eltüntetnek, ahogy kell. Nem merünk kiszállni valamiből, amiről pontosan tudjuk, hogy nem fog működni, de csak erőlködünk, kapaszkodunk, hogy megkaphassuk a pénzünket, mert nagyon kevés kivétellel, megélhetési edzők vagyunk! – áll a posztban.

Hozzáteszi: szeretik, ha mindig azt mondják nekik, amit hallani akarnak. Hol vannak a karakterek? Hol van a respekt, a kölcsönös tisztelet? -teszi fel a kérdést.

– Csodálkozunk, hogy ha nem pozitívan vélekednek rólunk az emberek. Látom lelki szemeimmel, ahogy sorban sértődnek meg a kollégák – hangsúlyozza.

A teljes írás itt olvasható.