Lesz elég hely a pécsi ovikban

Jövőre hároméves kortól kötelező lesz az óvoda, s szintén jövő szeptembertől az óvodalátogatáshoz kötné a családi pótlék folyósítását a kormány. Milyen hatással lehetnek ezek a szabályok az óvodai létszám alakulására? Erre a kérdésre kereste a választ a Bama.hu.

hirdetés

A lap kérdésére Petren Ferencné, a pécsi önkormányzat oktatási és kulturális referatúrájának vezető főtanácsosa elmondta, az október 1-jei statisztika alapján az összes óvodai férőhely Pécsett 5218, ezzel szemben az intézményekbe járó gyerekek létszáma 4874 fő. Az önkormányzat által fenntartott óvodák kihasználtsága jelenleg 94, a nem önkormányzati fenntartásúaké pedig 92 százalékos.

– A születések száma alapján tervezhető a 2015-ben várható óvodai igény. Felkészültünk arra, hogy elegendő óvodai férőhely álljon rendelkezésre a városban a következő évben, így túlzsúfoltságtól nem kell tartani – mondta a szakember.

Szekó József, Mohács polgármestere elmondta, a városban és a környező falvakban található tagóvodákban is rendelkeznek a szükséges férőhelyekkel, így nem jelent gondot a nagyobb létszám elhelyezése sem. Komlón is hasonló a helyzet, tudnak helyet biztosítani a gyermekek elhelyezésére.

Lapunk egy hónapja közölt cikket a témában, már akkor jelezték az illetékesek, hogy valószínűleg nem lesz gond a módosítás miatt.