Letartóztatták a hősként ünnepelt szír menekült úszónőt

Őrizetbe vették a korábban hősként ünnepelt Sara Mardini szír úszónőt Görögországban egy embercsempészek elleni vizsgálat keretében – írja a 24.hu. 

hirdetés

Sara és testvére Juszra Mardini 2015-ben került a sajtó figyelmének központjába, amikor szíriai menekültként a Törökország és Görögország közötti tengeri út egy részét úszva tették meg, maguk után húzva egy tutajt tizennyolc, úszni nem tudó társukkal. A testvérek Németországban telepedtek le. Sara később önkéntesként kezdett dolgozni az égei-tengeri Leszbosz szigetén, segítve az érkező migránsok fogadásában.

Sara Mardini augusztus 29-én került a görög hatóságok kezére egy embercsempészhálózat felgöngyölítésére indított vizsgálat keretében, s legalább a jövő hétig őrizetben tartják – közölte Csaralambosz Petszikosz, a migránsokat segítő önkéntesként dolgozó Mardini védője hétfőn. A hálózat állítólag Törökországból a görög Leszbosz szigetére csempészett embereket.

Az ügyvéd szerint legalább három nem kormányzati szervezet 30 tagját vették őrizetbe a vizsgálat során. Huszonnégyen közülük külföldiek – tette hozzá.

hirdetés
Hirdetés