Magyar egyetemista az év városi fotósa

Magyar egyetmistát válaszottak 2014 legjobb városi fotósává a CBRE nemzetközi pályázatán. Simó Szabolcs a Karácsonyi fényvillamos című képével a 16-25 évesek között végzett az első helyen – írja az Origo.hu.

hirdetés

A rangos elismerés természetesen Simó Szabolcs munkáját dicséri, de jelentősége az országimázs szemponjtából sem elhanyagolható. A CBRE pályázatán ugyanis a zsűri tagjai napszakok szerint is kategorizálják a beérkezett fotókat, így a 24 órás összeállításban Budapest kifejezetten előnyös, fényárban úszó arcát mutatja.

Simó Szabolcs még a Hargita Nándor szerkesztette Indafotó fénykorában kezdett egyre intenzívebben foglalkozni a fotózással, akkor még aktív közösségi élet folyt a képmegosztón. „Itt ismerkedtem meg Kerekes Zoltánnal, akivel sokat beszélgettünk, majd elkezdtünk közös fotós túrákat tenni a városban. Előre sosem terveztünk, csak jártuk a várost és fényképeztünk. 2011 decemberében aztán a Duna-parton sétálva egyszer csak különös fényárra lettünk figyelmesek. Akkor láttam először fényvillamost és akkor készítettem az első képemet róla” – meséli Szabolcs.

A nyertes képeket és s további érdekességeket itt találja.