Magyar központot épít Kína

A Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) pekingi székházában tartott kínai-magyar üzleti fórumon Orbán Viktor kijelentette, hogy négyszázalékos gazdasági növekedést tűz ki célul 2016-ra a magyar kormány, olvasható a Metropol.hu oldalon.

hirdetés

Orbán Viktor beszámolt a kínai központi bank, a Bank of China bankcsoport elnökével szerda reggel folytatott tárgyalásáról, amelyen megállapodtak: a Bank of China Magyarországon hozza létre regionális központját, és egy fiókhálózatot is kiépít a közép-európai aktivitást mutató kínai cégek pénzügyi kiszolgálása érdekében, írják a cikkben.

“Aki a magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba” – mondta Közép-Európára utalva a kormányfő a mintegy 250-300 üzletember – köztük több mint száz magyar vállalat képviselője – előtt. Hozzátette, Magyarország Európa egyik legversenyképesebb gazdasága, ahol komoly termelési központ jött létre, és kiépült egy fontos kutatás-fejlesztési hálózat.

 • Abszurdisztán

  “Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk.” (Orbán az Astoriánál, 2007-ben)

  Miféle ember az, aki néhány évente pont az ellenkezőjét állítja annak, amit korábban képviselt?

 • ,

  De azok sem, akik rá szavaznak.

 • Névtelen

  Orban nem normalis.