Magyar tervezőlányok sikere

A frissen nyitott Google Ground oktatóközpont belső terét alakította ki az a magyar cég, melyet két magyar tervezőnő jegyez. Mégpedig olyan sikerrel, hogy idén márciusban már egy amerikai vállalkozás megjelenését tervezik egy Las Vegas-i szakkiállításra – írja a HVG.hu.

hirdetés

Tudásbázist és oktatóközpontot épített a Google a Józsefvárosban, méghozzá a Molnár Ferenc regényéből ismert – azóta rehabilitált – Grund szomszédságában. A Google Groundot a magyarországi vállalkozások, startupok és diákok digitális versenyképességének fejlesztéséért hozták létre, ez az első Google oktatóközpont a régióban.

google

A belső tér megtervezése és kialakítása két magyar lány keze munkáját dicséri, akik két és fél éve indították el kiállítási standokat, belső építészeti megoldásokat tervező és kivitelező cégüket. A pár százezer forintos kezdőtőkével induló vállalkozásuk  ma már nem csak a Google-höz hasonló cégek megbízásait happolja el versenytársai elől, de a nemzetközi porondon is megvetette lábát: Düsseldorf, Frankfurt és Párizs mellett Chicagóban is találkozni lehet az általuk megálmodott standokkal.

Fotók: Veres Dalma/ Forrás: HVG.hu