Már augusztusban megérkezik a szeptemberi családi pótlék

Idén is korábban fizeti ki az államkincstár az eredetileg szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat, így például a családi pótlékot mondta Tállai András, pénzügyminiszter-helyettes a PécsiÚjság.hu szerint.

hirdetés

Idén is számíthatnak a családok arra, hogy a tanévkezdés megkönnyítése érdekében az államkincstár korábban utalja ki a családtámogatási ellátásokat. A lépés okairól szólva a pénzügyminiszter helyettese, Tállai András azt mondta: az efféle juttatások kifizetésének módját kormányrendelet határozza meg.

 

Tállai András azt is elmondta, pontosan mikor érkezik meg idén az előre hozott kifizetés. – Azoknak a jogosultaknak, akik bankszámlára kapják az ellátást, a számlájukon augusztus 27-én, hétfőn írják jóvá az utalást.

Akik postán jutnak hozzá az összeghez, azoknál szintén augusztus 27. a fő dátum, a posta ugyanis ekkor kezdi meg az ellátások kézbesítését. Az utóbbi érintettek augusztus végén hozzájuthatnak a tételekhez – tájékoztatott az államtitkár. Megjegyezte azt is: az előre hozott kifizetés 1,2 millió ember helyzetét könnyíti meg.

A miniszterhelyettes ennek kapcsán kitért arra is, hogy idén az állam már kétszer annyit fordít a magyar családok támogatására, mint amekkora forrást 2010-ben szánt ilyen célra az akkori balliberális kabinet.

– Azóta a kormány rendkívül sokrétű és eredményes családtámogatási rendszert épített fel, amelynek a családi pótlék csak az egyik eleme – húzta alá a miniszterhelyettes, majd hozzátette: a kormány a munkához kötött támogatásokat tartja hatékonynak, ezért egyrészt kibővítette a családokat már eddig is megillető ellátások jelentős részét, másrészt új kedvezményeket vezetett be.