Ugrott a pénzfelvétel a Penny-nél

Nem működik már a Penny Market üzleteiben a készpénz-kifizetési szolgáltatás. A cég akciós újságjaiban két hete nem jeleníti meg a lehetőséget, a pénztárosok pedig a szolgáltatás felfüggesztéséről, illetve szüneteltetéséről tájékoztatják a vevőket – írja az Origo.

hirdetés

“Az internet miatt” – fogalmazta meg zavartan az egyik Penny Market pénztárosa, hogy miért nem működik az a cash back szolgáltatás, amelynek keretében néhány napja még ingyen lehetett készpénzhez jutni ugyanannál a kasszánál.

A diszkontlánc július közepén vezette be a lehetőséget, háromezer forint feletti vásárlás és kártyás fizetés esetén legfeljebb 20 ezer forint ingyenes készpénzfelvételt kínált fel a vevőknek.

Két-három hét után, valamikor augusztus első napjaiban azonban megszüntették ezt: a múlt heti akciós újságban már nem szerepel az ajánlat.
Az üzletben a pénztáros a vevőnek arra utalt, hogy nem feltétlenül végleges döntésről van szó –írja a Világgazdaság.

A háttérben emlegetett ok nem a hálózat akadozása, hanem a szolgáltatással kapcsolatos negatív sajtóvisszhang volt. A Penny ugyanis nemcsak a bankokat, de az adóhatóságot is magára húzta az előre nem egyeztetett akcióval.