Föld, föld, föld!

Baranya megyében mintegy kétezer hektár termőföldet árvereztek el 2,6 milliárd forint értékben a Földet a gazdáknak program keretében márciusban – tájékoztatta a Baranya Megyei Kormányhivatal az MTI-t.

hirdetés

A hivatal közleménye szerint a meghirdetett hét árverési napon 182, összesen több mint 2830 hektárnyi, 45 245 aranykorona-értékű állami földterületre lehetett licitálni.

Kiemelték: a 182 árverésből 110 volt sikeres, ezzel több mint 2,6 milliárd forintért mintegy kétezer hektár területű termőföld kelt el.

Jó pénzért kelnek vajon el?

A megyei kormányhivatal adatai szerint a legnagyobb összeget – 183 millió forintot – egy siklósi járásbeli, Cún község közelében található földterületért fizettek. Egy másik, a komlói járásban, Szalatnak környékén található terület pedig a kikiáltási ár mintegy négyszereséért, 85 millió forintért talált gazdára.

A közlemény emlékeztet arra, hogy március 1. és 3. között azokra a földterületekre licitálhattak a gazdák, amelyek tavaly ősszel nem keltek el, a 107 ismételten meghirdetett ingatlan közül ötvennyolcat vásároltak meg.

A 2015-ben meghirdetett több mint nyolcezer hektár összterületű, 473 földrészlet mintegy nyolcvan százalékát tudták értékesíteni december 23-ig, hozzávetőlegesen 7,6 milliárd forint értékben.