Meglepetések érhetnek parkoláskor!

A városi parkolópiac átrendeződését hozhatja, hogy miközben az önkormányzat szigorítja a belvárosi magánparkolók üzemeltetési feltételeit, teljesen megújult az egyik legjelentősebb autós megállóhely, a Centrum-parkoló – írja a Bama.hu

hirdetés

Szeptember közepén indultak el a Centrum-parkoló átépítési munkálatai, amelyek során a Centrum áruház melletti járdáról a taxidrosztok átkerültek a parkoló északi oldalára. Ezen az oldalon járdát alakítottak ki a parkolóhelyek kényelmesebb és biztonságosabb gyalogos megközelítése érdekében, valamint elbontották a térelválasztó korlátokat és a járdaszigeteket is.

A korábbi kettő „belső” bejárat megszűnt, helyettük egy új, nagyméretű be- és kijárót létesítettek a gépjárművek számára a nyugati oldalon, az Ifjúsági Ház felől. A vonzóbb, zöldebb városkép érdekében az újonnan létrehozott részeken a környezeti terhelést jól tűrő ostorfákat ültettek el, a régóta ott lévő, idős fák között pedig pótolták a kiszáradtakat, megsérülteket. Ezenkívül összesen 400 cserjét (hóbogyót) és jukkát ültettek el.

Több újdonságot hozhat, hogy az önkormányzat közgyűlése az ősz folyamán tervezi a belvárosi magánparkolók működésére vonatkozó rendeleti szabályok megalkotását.