Megmenekült a PMFC

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal másodfokon megsemmisítette azt a határozatot, amely szerint törölni kell a pécsi futballklubot üzemeltető cég adószámát. Így a PMFC vezetősége fellélegezhet, nem zárják ki a csapatot az NB I-ből – írja a Nemzeti Sport online kiadása.

hirdetés

Hargitai János, a PMFC elnöke másfél hete azt mondta, a NAV klub ellen indított eljárása és kedvezőtlen határozata ellen már megvan a megoldás, most pedig elárulta, minden jóra fordulhat.

„Remélhetőleg néhány nap múlva lezárul az ügy, s jogi szempontból semmi sem akadályozhatja a működésünket – újságolta Hargitai János. – A NAV másodfokon felülbírálta és megsemmisítette korábbi határozatát, nem törli a futball-kft. adószámát. Most már csak a cégbíróságon, illetve az ítélőtáblán a sor, hogy az adóhivatal felterjesztésére megszüntesse a kényszertörlési eljárást. Mivel a kulcskérdés az volt, hogy a NAV megváltoztatja-e korábbi döntését, a bírói eljárás már csupán formalitás – ez esetben nincs vagy-vagy.”

Ez azt jelentheti, a csapatot nem zárják ki az NB I-ből, ráadásul Hargitai János ismét hangsúlyozta, a vállalkozás (PMFC-Sport Kft.) helyzete rendeződött, és zavartalan üzemeltetése garantált.