Megöletné és megetetné Orbán Viktort az N1TV

A miniszterelnök meggyilkolására utaló képet osztott meg Facebook-bejegyzésében az N1TV. A Jobbik-közeli tévé által közzétett bejegyzésben ez a felirat szerepel: „1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció”. Később a csatorna főszerkesztője közleményben határolódott el a képtől és kért bocsánatot. Kisberk Szabolcs szerint egy külsős munkatárs trollkodott, állítólag a vezetőség tudta nélkül – írja a Pestisrácok.hu.

A Jobbikhoz köthető N1TV nemrégiben osztott meg egy képet, amelyen a következő felirat szerepelt:

1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció.

Bár a posztban megjegyzik, „természetesen nem buzdítunk senkit semmire”, a képet mégsem csak úgy véletlenségből, hanem feltehetően ormótlan tréfából, vagy a kikacsintás szándékával osztották meg.

Ismert, az N1TV ezer szállal kötődik a Jobbikhoz, amely alapítványain keresztül finanszírozza a tévé működését. A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány például – amelynek képviselői egytől-egyig jobbikos politikusok – jelentős, 20015-ben és 2016-ban összesen 251,7 millió forintos támogatást adott az N1TV-nek. A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány támogatta különben azt az Alfahírt is, amelynek főszerkesztőjéről, Magvasi Adriánról a napokban derült ki, hogy korábban előszeretettel cigányozott és zsidózott rádiós műsorokban.

Kisberk Szabolcs közleményében így fogalmazott: A mai napon az N1Tv egyik külsős munkatársa ellenőrzés nélkül tett ki egy posztot Facebook oldalunkra, amelyet azonnal eltávolítottunk, amint észleltük. A poszt tartalmától elhatárolódunk, nézőinktől, követőinktől elnézést kérünk!

Emlékezetes, a hétvégén Simon József, az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja a PestiSrácok.hu Facebook-oldalára hozzászólásban egy olyan képet posztolt, amely fejbe lőve ábrázolta a miniszterelnököt. A szocialista politikus a botrány nyomán kilépett a pártból. Viszont rövid közleményében nem kért bocsánatot tettéért.

hirdetés

Hirdetés