Megújulhat az “egypúpú” felüljáró

Várhatóan az év második felében megújulhat az “egypúpú” felüljáró Pécsett. A hivatalosan Árpád hídnak nevezett felüljáró teljes megújítása hónapokig tarthat.

hirdetés

A Pécsiújság.hu értesülései szerint idén megkezdődhet a belvárost a Kertvárossal összekötő Árpád híd, közismert nevén az “egypúpú” felüljáró felújítása.

A lap szerint az egypúpú híd felújításához kapcsolódó kivitelezési és közbeszerzési eljárások már megkezdődtek, az építési munkálatok mindezek lefolytatását követően, várhatóan a nyári üzemeltetési időszak után kezdődhetnek el, a munkákat a fenntartó Magyar Közút végezteti el.

Ráfér már a felújítás

A jövő év második felére tervezett felújítási munkák keretében a felüljáró teljes körű rekonstrukcióját végzik el. Többek között a burkolat, a szigetelés, a szegélyek és a vízelvezető rendszer is megújul, továbbá amennyiben szükséges, úgy a szerkezeti elemek javítására is sor kerül.

Az biztos, hogy a munkákra szükség van, hiszen a felüljáró rossz állapotban van, gyakorlatilag folyamatosan kátyúzni kell, de az is biztos, hogy jókora dugókat okoz majd a munka.

További részletek a témában itt olvashatóak!