Megúszhatja a börtönt a szekszárdi kislány gyilkosa

Amikor K. Dániel rájött, hogy tudják, mit tett, öngyilkos akart lenni. Az előzetes letartóztatását elrendelő bíró erre hivatkozott, amikor bejelentette, hogy a férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kell vinni legalább egy hónapos megfigyelésre – írja az Origo.

hirdetés

Ha pedig az intézetben úgy találják, hogy nem volt beszámítható állapotban a gyilkosság idején, elkerülheti a börtönbüntetést.

A brutális gyilkosságról korábban mi is beszámoltunk. A szülei keresték a 6 éves Leonettát, de már csak holttestét találták meg a Séd patak medrében. Azonnal egyértelmű volt, hogy a kislányt meggyilkolták, kicsivel később pedig a rendőrök elfogták a lány 19 éves unokatestvérét, akit gyanúsítottként kihallgattak és beismerő vallomást tett.  Felmerült a gyanú, hogy a gyilkos meg is erőszakolta unokahúgát, erre azonban egyelőre nincs bizonyíték.

A férfit hétfőn tartóztatták le, miután lincshangulat alakult ki a Szekszárdi Járásbíróság épülete előtt. Az áldozat szülei, rokonai kiabáltak neki.

A 19 éves fiatal férfi, aki 2 éve gyámság alatt áll egyébként korábban is igyekezett már megúszni tettének következményeit. Bors információi szerint 2016-ban életveszélyesen fenyegetőzött, ezért került, akkor még kiskorúként, a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére. Azt nem tudni, pontosan mi történt, de a családja szerint 3 év helyett mindössze 1 évet töltött a javítóintézetben, vagyis valahogy elérte, hogy kevesebb büntetést kapjon.

A kislány megölését is megúszhatja, ha az elmeorvosi vizsgálat eredménye szerint nem büntethető.

Hirdetés