Mi lenne, ha megállna a Föld?

Először is élő puskagolyóvá vált emberek repülnének szerteszét, utána szél lenne, cunami, viharok és halálos sugárzás. A Föld ugyan nem áll meg, de forgása egyre lassul – figyelmeztet Michael Stevens, a tanulságos szemléltető videó készítője, írja a Hvg.hu.

hirdetés

Mivel a Föld igen nagy sebességgel forog, ha megállna, minden, ami nincs rögzítve, hatalmas sebességgel lendülne mozgásba, és olyan erővel csapódna be, mint egy pisztolygolyó. A katasztrófát nagyobb eséllyel élnék túl azok, akik éppen repülőn, netán űrhajón ülnek, de nagy a valószínűsége, hogy senki sem várná őket idehaza.

A sarkok közelében élők eleinte megúsznák a kataklizmát, de előbb-utóbb áldozataivá válnának azoknak a kiszámíthatatlan viharoknak, amelyeket az atomrobbanás utánihoz hasonló sebességű szél okozna. A tengerek világszerte kilépnének medrükből és elöntenék a szárazföldeket.

Ha ez nem elég, a forgás hiánya miatt megszűnne a Föld körüli mágneses védőmező, és az űrből akadálytalanul hatolna be mindenféle halálos sugárzás.

További részletekért nézze meg Michael Stevens angol nyelvű videóját:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=K0-GxoJ_Pcg” width=”700″]