Mi lesz a pécsi Pepcóval, a Kikával és az Extreme Digitallal?

Több mint 10 milliárd eurós adóssága van a Steinhoff-csoportnak, az Extreme Digital, a Kika és a Pepco tulajdonosának. A kármentés megkezdődött és mindenki abban bízik, hogy sikerül a bankokkal megegyezni a folytatásról – írja az Index.hu.

hirdetés

A dél-afrikai központú, de német eredetű Steinhoff International kétségbeesetten küzd a túlélésért, súlyos pénzügyi gondjai vannak a lap beszámolója szerint, és most ebből próbál kikecmeregni.

Az Extreme Digital azonnal tájékoztatta partnereit az ügy részleteiről, a hitelminősítők visszavonták a korábban hozott korlátozásaikat. A tájékoztatás nyomán nyilvánvalóvá vált, hogy az Extreme Digital Zrt. működése semmilyen szinten nem függ a Steinhoff-csoporttól – jelezte a cég.

Nem érinti őket

A Kika Lakberendezési Kft. vezetésétől azt a tájékoztatást kapta az Index, hogy a Kika működését nem érinti a botrány. A Steinhoff egy nagy ernyőszervezet, de alatta mindenki önállóan tevékenykedik.

A Pepco is közölte állásfoglalását: “bár a tulajdonosi szerkezetünk valóban a Steinhoff kezében összpontosul, a Pepco egy független, önálló csoport és vállalkozás, kevés kötelékkel és függőséggel.”

Egyébként nem ez az első eset, hogy egy pécsi vállalat tulajdonosa csődbe ment, ám mégsem tűnt el Pécsről: egy éve mi is megírtuk a hírt, hogy fizetésképtelenné vált, ezért csődöt jelentett a kölni bíróságon a Butlers. A pécsi Árkádban lévő üzletet viszont megmentették a hazai befektetők, ugyanúgy, mint a pécsi Praktikert, melynek szintén csődbe ment a német anyavállalata.

hirdetés