Most kell jelentkezni a PTE-re

650 év, szép kor!

A jelentkezési határidő augusztus 12. A PTE százezer forintos rektori ösztöndíjat kínál a legjobbaknak, és laptop-pályázatot is kiírt az elsőéveseknek – írta a Bama.hu
Már csak néhány napjuk maradt a pótfelvételire jelentkezőknek, hogy eldöntsék, melyik felsőoktatási intézménybe pályáznak – a jelentkezési határidő idén augusztus 12.

hirdetés

A PTE a tavalyi év során hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezést indított útjára azért, hogy az elsőéves hallgatókat támogassa. A legelső szemeszterüket alapszakon megkezdő hallgatók számára létrehozták a PTE Rektori Ösztöndíjat. A PTE Rektori Ösztöndíját az első 100 legmagasabb pontszámot elért nappali tagozatos, önköltséges alap- és osztatlan szakra felvételt nyert hallgatók kapják.

A PTE Rektori Ösztöndíj mértéke 100.000 forint, melyet az egyetem a diák költségtérítéséből ír jóvá az első tanulmányi félévben. A második félévtől hallgatóink már a PTE tehetség, tanulmányi és szociális ösztöndíjaira is pályázhatnak. A PTE Rektori Ösztöndíj teljes összege 10 millió forint.

Az idei évben a rektori ösztöndíjat egy újabb kezdeményezés egészíti ki, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat jóvoltából. A 2014/2015-ös tanévtől kezdődően az elsőéves hallgatóknak lehetőségük nyílik szociális alapon pályázni 50 db laptopra, amiket tanulmányaik alatt szabadon használhatnak, illetve hallgatói jogviszonyuk megszűnését követően kedvező áron meg is vásárolhatnak.