MSZP-vel üzletelt a most MSZP-sek által beterített Pecina

Noha az MSZP, illetve a párt holdudvara évtizedes üzleti kapcsolatban állt Heinrich Pecinával, a szocialisták európai parlamenti képviselője az osztrák üzletember fideszes kötődését vizsgáltatná a bécsi hatóságokkal – írja a MagyarNemzet.hu.

Az osztrák hatóságokhoz fordul Ujhelyi István, a szocia­listák európai parlamenti képviselője, mert szerinte a Heinz-Christian Strache, Ausztria volt alkancellárjának lejáratására készült rejtett kamerás felvétel valamiféle bűnös kapcsolatot sejtet a magyar kormánypártok és Heinrich Pecina bécsi üzletember, a Media­works volt tulajdonosa között.

Az MSZP-s politikus azonban látszólag megfeledkezett arról, hogy Pecina több évtizede kapcsolatban áll a balliberális körökkel.

A Népszabadság kisebbségi tulajdonát képező részesedést például 2015-ben éppen az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány adta el az osztrák üzletembernek, vagyis maguk a szocia­listák üzleteltek Pecinával. Akkor Tóbiás József vezette a pártot, az MSZP elnökségének pedig Gőgös Zoltán elnökhelyettes mellett maga Ujhelyi István is tagja volt.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az MSZP mintegy másfél milliárd forintot kaszált az adásvételen, sőt az offshore-ügyleteket leleplező úgynevezett Panama-iratokból még több ügyletre is fény derült, melyek összekötik az MSZP-t Pecina nevével.

Hirdetés