Nagy üzlet a netes csalás

Mára nagy üzletté vált, így minden erőfeszítés ellenére hihetetlenül jól kiépült a bankkártyacsalási iparág. Ahhoz képest, hogy régen képzett hekkerek űzték az ipart, ma 20 perc alatt bárki megveheti magának olyan bankkártyák adatait, amiken garantáltan van pénz – írja az Index.hu.

hirdetés

A dolog onnantól kezd nehezebbé válni a tolvajoknak, hogy a megszerzett adatokat hogyan teszik pénzzé, de erre is egyre bejáratottabb módszerek épülnek ki. A neten bankkártyás fizetést elfogadó cégek, tehát lényegében az összes ismert vállalkozás veszélyben van, mivel leggyakrabban nekik kell megtéríteni a csalással okozott károkat – áll a portál beszámolójában.

A kártyatulajdonosok nagyjából sehogy sem tudnak védekezni.

Sokféleképpen lenyúlhatják a bankkártyánk adatait, van, ami ellen tudunk védekezni, de vannak olyan módszerek is, ami ellen kevésbé, vagy jelenleg épp sehogy. Arról pedig pláne alig tudunk, hogy hogy működik az iparág, hogyan dolgoznak a csalók. Pedig nagyon izgalmas belenézni.

Az online bankkártyacsalások mértéke a netes tranzakciókkal együtt egyre növekszik, egyre nő a csalások átlagos értéke is, finomodnak a bűnözők módszerei és egyre olcsóbb beszállni. Ráadásul nagyon gyakran külön szereplők lopják el a kártyaadatokat, eladják az információt és mások szedik le róla pénzt.