Nagyon ciki: Márki-Zayék nem is az amerikai külügyminisztériumban jártak

Akárhogy is próbálták meg elhitetni az ellenkezőjét, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán mégsem az amerikai külügyminisztériumban járt Orbán Viktor és Donald Trump találkozójával egy időben, és nem is a külügyminisztérium delegáltjaival találkoztak – írja a Pesti Srácok.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusai, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán nem az amerikai külügyminisztériumban jártak az Orbán-Trump-találkozóval egy időben, és nem is külügyminisztériumi delegáltakkal tárgyaltak, noha ennek ellenkezőjét szerették volna elhitetni. Egy olyan – feltehetően Soros György által támogatott – tanácsadói hálózatot működtető szervezetnél tettek ugyanis látogatást, amelynek neve és emblémája is hasonló az amerikai külügyminisztériuméhoz, de közel sem az.

„Amerikai idő szerint ma délelőtt újabb tárgyaláson vett részt a Külügyminisztériumban Márki-Zay Péter és Kész Zoltán, Mozgalmunk elnökségi tagjai. Most úton vannak a Kongresszus épületébe.” Forrás: Facebook

Mint ismert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjai nagy baloldali sajtóérdeklődés mellett indultak el Washingtonba – írja a Pesti Srácok –, hogy ott a magyarországi helyzetről tárgyaljanak amerikai külügyminisztériumi tisztviselőkkel. A mozgalom közösségi oldalára egy fotót is feltöltöttek, ami alá azt írták, hogy bizony a külügyminisztérium épületében jártak.

Ez a külügy emblémája

A balliberális média kiemelt fontosságú hírként számolt be amerikai látogatásukról, de egyik portál sem fedte fel, hogy pontosan kikkel is találkoztak.

Ez meg nem a külügy logója, itt jártak az ellenzéki politikusok

A képen Kész feje fölött látható emblémán az „American Foreign Asssociation” név szerepel, ami nyilván nem azonos az US Department of State-tel, mely viszont a külügy hivatalos logóján szereplő felirat.

fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom Facebook–oldala