Negyedik olimpiájára készül Jakabos Zsuzsa

day two of the FINA World Swimming Cup 2015 at the Hamad Aquatic Centre on November 3, 2015 in Doha, Qatar.

Jakabos Zsuzsa ugyan már megúszta az olimpiai szinteket, az olimpiai indulása mégsem teljesen biztos, mert éppen azokban a számokban szeretne ott lenni Rióban, amelyekben hatalmas a hazai konkurencia, és többen is belül vannak a meghatározott szinteken. Jelenleg a második legjobb idő az övé 400 és 200 vegyesen, valamint 200 pillangón is. Vegyesen Hosszú Katinka van előtte, pillangón pedig Szilágyi Liliána – számol be róla az index.hu

hirdetés

Ha minden így marad, vagy a legjobb hazai időt teljesíti, akkor ebben a három számban láthatjuk Rióban. Ezért az állapotért fog harcolni már a márciusi, spanyolországi edzőtáborozása után az áprilisi győri magyar bajnokságon, illetve a májusi Európa-bajnokságon is.

Jakabos Zsuzsanna

Jakabos negyedszer juthat ki olimpiára. 2004-ben, már 15 évesen is ott volt.

Az úszónőről ugyan elmondható, hogy Európa-bajnok, de ő többre értékeli a világbajnoki ötödik helyet, amit egyéni legjobbjával ért el 200 pillangón 2013-ban, és az olimpiai helyezéseit. Szerinte a pekingi volt a legjobb olimpiája, de reméli, Rióban ez majd módosul.

Az idei céljai között is a legjobb idők megjavítása szerepel. Ha ez teljesül, már nem lesz boldogtalan, nem tehet szemrehányást magának, nem mérgelődhet, mert minden tőle telhetőt megtett. Arról nem tehet, ha még így is lesznek jobbak nála. Bár a vágyai között lapul az is, milyen jó és szép lenne egy érmet nyerni Rióban.

Jakabos Zsuzsa úszónővel készített interjú itt érhető el.