Nem elégedett Michelisz

Türelmes a dugókban

A WTCC sorozat túl van a világbajnokság kétharmadán, Michelisz Norbert szerint vegyes a kép. Nem fejlődtek annyit, mint szerettek volna, viszont a nyakukra nőtt a Lada és a Chevrolet – írta az Origo.hu.

hirdetés

Azt mondta hivatalos honlapján, hogy egyre kevesebb az olyan szituáció, amit utólag másképp oldana meg, de azért akadnak.

“Ha összességében, pályaélmény, saját teljesítmény és hangulat alapján kellene értékelnem az eddigi versenyeket, akkor nálam a Hungaroring és Vila Real jelenti a csúcsot. A legutóbbi portugáliai hétvége azért, mert szerintem ott nyújtottam a legjobb teljesítményt eddig, ugyanakkor még ezzel is nehéz überelni a magyarországi futamgyőzelmet és a fantasztikus hangulatot” – értékelte Michelisz az évadot, amelytől saját bevallása szerint egy kicsit többet várt.

“Hogy elégedett vagyok-e a szezon eddigi részével? Igen is, meg nem is. Nem vagyok elégedett, mert a téli tesztek után arra számítottam, hogy ütőképesebbek leszünk a Citroënek elleni harcban, hogy többször tudunk majd önerőből futamgyőzelmekért, első futamos dobogós helyezésekért, illetve időmérős Q3-as szereplésekért küzdeni.

Sajnos ezekből a várakozásaimból szinte semmi sem valósult meg” – írja a pilóta.

Michelisz már az első versenyhétvégén Argentínában szembesült azzal, hogy bár a Honda érezhetően javult tavalyhoz képest, ennek a mértéke nagyjából azonos volt a Citroën fejlődésével, így a különbség stagnált a két márka között. Ehhez jött még az, hogy a Lada új autója beváltotta a hozzá fűzött reményeket és a Chevrolet is nagyot lépett előre, főként a motorfejlesztésének köszönhetően, ezért már nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Honda a második erő a Citroën mögött.

Ennek ellenére a magyar pilóta elégedett a szezonjával, “mert úgy érzi, hogy egy-két apró hibát leszámítva a saját lehetőségeikből eddig kihozták a maximumot.”

Michelisz összetettben az ötödik helyen áll négy versennyel, azaz nyolc futammal a sorozat vége előtt. A WTCC mezőnye másfél hónap múlva Japánban folytatja a versenyzést, majd Kínába, Thaiföldre, végül Katarba utazik.