Nem lesz nehezebb diplomát szerezni

A korábbi rémhírekkel ellentétben csak a nemzetközi tanulmányok szakon kell az alapfokú diploma megszerzéséhez jövő évtől két középfokú nyelvvizsga, amelyből az egyik szaknyelvi kell, hogy legyen. A mesterképzéshez két felsőfokú kell majd, írja a Hvg.hu.

hirdetés

A diploma megszerzéséhez az alapképzésben tanulóknak a nemzetközi tanulmányok szakon a jövő év szeptemberétől már két középfokú nyelvvizsga kell, és ezek közül az egyiknek a hallgató képzési területének megfelelő szaknyelvi vizsgának kell lennie, a mesterfokozat megszerzéséhez két felsőfokú nyelvvizsgát írnak elő – írta az InfoRádió honlapja az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendeletére hivatkozva.

A rendelet értelmében a mesterfokozat megszerzéséhez szükséges két idegen nyelvből államilag elismert, felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsga, amelyek közül legalább az egyik a társadalomtudomány, a jogi, a gazdaságtudományok vagy a közigazgatási, katonai és rendészeti képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga, olvasható a cikkben.