Nem lesz rezsialapdíj?

Vasárnap este még ez a macska is fázott volna

A Fidesz azt javasolja a kormánynak, vizsgálja meg a közműszámlákban szereplő alapdíjak jelentős csökkentésének vagy teljes megszüntetésének lehetőségét, adta hírül az Mno.hu.

hirdetés

Azt is kezdeményezik a kabinetnél, hogy a mérőórák cseréjének költsége ne a fogyasztókat terhelje, valamint hogy a mérőórákon jelzett fogyasztás és a számlázás kerüljön szinkronba .

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban nonprofittá tenni a közműszolgáltatásokat és hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók. „Úgy látszik, nem tudjuk annyival csökkenteni a rezsit, hogy ne legyenek nyereségesek az energiaszolgáltatók” – fogalmazott Lázár. A politikus úgy látja, 25-30 százalékos tartós rezsicsökkentés hozhat érezhető eredményeket a lakosság számára, írják a cikkben.

 

  • Elég

    Egy politikusnak nem kell mindenhez értenie. Az viszont nagyon hasznos lenne, ha nem csak egymással, hanem néha szakemberekkel is beszélgetnének. Akkor talán nem mondanának, és nem csinálnának ennyi hülyeséget. Mert ez az, még akkor is, ha jól hangzik.