Nem létező alagutak miatt aggódott a balliberális hírportál

„A MÁV olyan emeletes vonatokat vett, amik nem férnek be az alagutakba” – ezzel a szalagcímmel jelentetett meg cikket az egyik ellenzéki irányultságú hírportál, a 24.hu a Magyar Nemzet hétfői cikkére reagálva, melyben a MÁV-Start flottájába jövő év elején érkező első Stadler KISS motorvonatokkal kapcsolatos paraméterekről írtak.

Az írás megjelenését követően alig telt el néhány óra, a magyar vasúttársaság hivatalos közösségi oldalára máris felkerült az alábbi közlemény: „NINCSENEK ALAGUTAK A JANUÁRBAN FORGALOMBA ÁLLÓ ÚJ KISS MOTORVONATOK VONALAIN”.

„A jelenleg is nagy forgalmat bonyolító Budapest–Vác–Szob és Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalakon szállítja majd az utasokat az első 11 KISS 2020 elejétől. A megjelent híresztelésekkel ellentétben ennek nincsen műszaki akadálya; ezek a vonalak teljes mértékben megfelelnek azoknak a feltételeknek, amik az új motorvonatok forgalomba állásához szükségesek” – írják.

A balliberális portál ezek után nem helyesbített, nem kért bocsánatot, csupán frissített – írja a Magyar Nemzet.

A történetet a legjobban a MÁV-csoport Facebook-oldalán kommentelő egyik olvasó szavaival lehet jellemezni: „De nem is lenne Magyarország, ha nem azt néznék, mibe lehet belekötni. Nem azt nézik, hogy végre szupervonatok fognak közlekedni, nem azok az ócska vagonok, amiknek van egy jellegzetes illatuk… Neeeem. Hanem azt nézi, hogy mibe lehet belekötni. És ennek még teret engednek a sajtóban. Szomorú!”

Hirdetés